Verkeershinder: Van Rijckevorselweg twee weken dicht

  • dinsdag 26 augustus 2014
  • Redactie

De eerste twee weken van september is de Abram van Rijckevorselweg afgesloten voor alle verkeer vanaf het Capelseplein tot de Couwenhoekseweg. De afsluiting kan leiden tot flinke verkeershinder. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg en de Prins Alexanderlaan.

De afsluiting duurt van maandag 1 september tot en met zondag 14 september. De kruispunten krijgen extra opstelstroken en nieuwe verkeersregelinstallaties, zodat het verkeer straks vlotter door kan stromen. Ook wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Het gaat om de kruispunten van de Abram van Rijkckevorselweg met de Slotlaan/Schenkelsedreef, Riviersweg/Kanaalweg en de kruispunten van de ’s-Gravenweg met de Schenkelsedreef en de Kanaalweg.

Gedurende de afsluiting van de Abram van Rijckevorselweg is het wel mogelijk de Abram van Rijckevorselweg over te steken bij de kruisingen Slotlaan/Schenkelsedreef en Rivierweg/Rivierweg. Van 5 tot en met 7 september zijn ook de Kanaalweg en de Rivierweg afgesloten voor alle verkeer. De Schenkelsedreef en de Slotlaan zijn 11 tot en met 14 september dicht. Vanuit Nieuwerkerk wordt het verkeer omgeleid via de Hoofdweg en de Prins Alexanderlaan naar het Capelseplein. Vanuit Rotterdam rijdt het verkeer vanaf het Capelseplein via de Prins Alexanderlaan en de Hoofdweg.

Om de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren, wordt er twintig uur per etmaal gewerkt, dagelijks tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 02.00 uur ‘s nachts. Om overlast voor omwonenden te beperken, worden de werkzaamheden die de meeste geluidshinder geven zoveel mogelijk overdag uitgevoerd. Op www.capelleaandenijssel.nl staat steeds actuele informatie over de werkzaamheden.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 augustus 2014