Grote brandweeroefening bij Algerabrug

  • woensdag 16 november 2016
  • Redactie

De brandweer in Capelle aan den IJssel heeft dinsdagavond tijdens de wekelijkse oefenavond een grote oefening gehouden op het Rijkswaterstaatterrein bij de Algerabrug aan de Nijverheidstraat. Hier waren drie personen te water geraakt in de Hollandse IJssel die in een omgeslagen kano zaten. Ook was er een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto’s op de kade op het terrein.

Brandweerkorpsen van Capelle aan den IJssel en Maassluis van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond waren aanwezig bij de oefening. Twee personen dreven nog op het water die een boei vasthield en op een kano bevond. Deze twee slachtoffers zijn door het oppervlaktereddingsteam van de brandweer Maassluis uit het water gehaald. Een derde slachtoffer is door een brandweerduikers gered uit het water en gereanimeerd op de kade.

Bij de aanrijding zaten in iedere personenauto een slachtoffer, deze zijn uit de voertuigen gered. Na de oefening was er een nabespreking om de oefening te evalueren en verbeterpunten met elkaar door te nemen. Burgemeester Peter Oskam van de gemeente Capelle aan den IJssel was ook aanwezig bij de oefening en liet zich informeren over de oefening door de brandweerlieden.

Bron en foto Nieuws op Beeld

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 november 2016
Geen andere berichten van 2016-11-16 gevonden.