Koken met passie: Spaanse Tortilla

  • zondag 16 juni 2019
  • Peter den Hertog


Niet iedereen krijgt de Spaanse tortilla even goed onder de knie. Cruciaal is om te beginnen bij de juiste verhouding. In onze maandelijkse rubriek Koken met passie met chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Dames wordt u stap voor stap meegenomen hoe u zelf een heerlijke Spaanse tortilla kan maken. En natuurlijk geeft Erwin er weer zijn eigen draai aan.

Kleine tortilla

Ingrediënten:
500 g aardappelen
1 ui
1 paprika
6 eieren
peper en zout

Bereidingswijze:

In het originele recept zit er geen paprika in, maar wij Nederlanders variëren graag en zo ook kunt u naar smaak variëren in dit recept.

Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt. Je kan ook gewone aardappelen nemen, deze in plakjes snijden en even kort beetgaar koken.
Snij de ui in halve ringen en snij de knoflook of pers deze fijn.
Snij de paprika in blokjes of reepjes en voeg deze bij de uien en knoflook.
Voeg de aardappelschijfjes toe.
Klop de eieren luchtig en breng deze op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel op de aardappeltjes.
Doe alles in een bakvorm met daarin papier of ingevet met olijfolie.

Traditioneel bakt men de tortilla langzaam in een koekenpan met olijfolie.
Zet de tortilla gedurende 20 minuten zachtjes garen in een voor verwarmde oven van 180 c.

Serveer in punten of blokjes, koud of warm.

Eet smakelijk.